Veelgestelde vragen

Heb ik een verwijzing nodig van huisarts of specialist om te starten met fysiotherapie?

Nee, u kunt direct bij onze praktijk terecht voor fysiotherapie. Het kan zijn dat bij een bepaalde (chronische) klacht de fysiotherapeut u vraagt om alsnog een verwijzing te vragen. Ook als wij fysiotherapeutische zorg aan huis moeten leveren, is een verwijzing noodzakelijk.

Is het mogelijk dat jullie op huisbezoek komen?

Dat is mogelijk. Voor een huisbezoek hebben wij alleen een verwijzing nodig met daarop de indicatie fysiotherapie aan huis.

Ik heb al lang last van dezelfde klacht, is mijn klacht nu chronisch?

De overheid heeft een lijst met aandoeningen opgesteld die gezien worden als chronisch. De fysiotherapeutische behandelingen vallen in dit geval na de twintigste behandeling in het basispakket. De eerste twintig behandelingen worden vergoed uit het aanvullende pakket (afhankelijk van uw vergoeding voor fysiotherapie).

Hoe werkt een chronisch traject fysiotherapie?

Wanneer u een chronische machtiging heeft voor fysiotherapie vallen de behandelingen vanaf de 21e behandeling onder de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen zijn voor eigen rekening of kunnen bekostigd worden vanuit het aanvullende pakket. Hier zijn enkele uitzonderingen op, waaronder COPD, Claudicatio Intermittens en artrose. Wanneer de basisverzekering ingaat, geldt een eigen risico. Uw fysiotherapeut kunt u hierover meer informatie geven.

Hoe kan ik zien of ik aanvullend verzekerd ben voor fysiotherapie?

Op de website of in uw polisvoorwaarden van de verzekering kunt u terugvinden of u verzekerd bent voor fysiotherapeutische zorg. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met de klantenservice van uw verzekering.