Werkwijze

1. De anamnese

Tijdens de eerste behandeling start de fysiotherapeut met het afnemen van een anamnese. In dit korte vraaggesprek krijgt de fysiotherapeut een beeld van de klachten, het ontstaansmoment, factoren die de klacht mogelijk in stand houden en de medische voorgeschiedenis. Tevens wordt gevraagd naar de hulpvraag en je verwachtingspatroon. De hulpvraag zal gedurende het fysiotherapeutische behandeltraject centraal staan.

2. Het onderzoek

Na de anamnese volgt het fysiotherapeutisch onderzoek. Tijdens het onderzoek kijkt de fysiotherapeut niet alleen naar de klacht zelf, maar onderzoekt of er nog andere gewrichten of factoren een rol spelen bij het ontstaan en/of instandhouden van de klacht. Hierbij worden met name de gewrichten en spieren onderzocht, maar eventueel ook zenuwen of bindweefsel.

3. Het behandelplan

Na het onderzoek bespreken we onze bevindingen en doen we een voorstel voor het behandelplan. We vertellen wat je van ons kunt verwachten, maar geven ook aan wat we van jou verwachten om te werken aan herstel. Na akkoord op het behandelplan zal de fysiotherapeut eventueel aansluitend met je aan de slag gaan en volgt de eerste behandeling. Tijdens de eerste behandeling is ook ruimte voor advies wat je eventueel zelf al kunt doen, aangevuld met wat huiswerkoefeningen.

4. Vervolgafspraken

Na de eerste behandeling heeft de fysiotherapeut, indien noodzakelijk, nog een vervolgafspraak gepland. Mogelijk dat deze vervolgafspraak in de behandelkamer plaatsvindt en/of in de oefenruimte. De fysiotherapeut zal dit aangeven ook i.v.m. gepaste kleding en schoeisel. Tijdens het behandeltraject zal je hulpvraag centraal staan. Het fysiotherapeutisch behandeltraject zal afgesloten worden als de hulpvraag behaald is.

Aanvullende informatie

  • Er is geen verwijzing nodig van de (huis) arts. Indien je wel een verwijzing hebt, is het belangrijk dat de fysiotherapeut deze tijdens de eerste behandeling krijgt;
  • Voor de intake en behandeling vragen we je een grote badhanddoek mee te nemen, eventueel aangevuld met sportkleding en -schoenen;
  • Neem tijdens de eerste afspraak een geldig identiteitsbewijs mee.