GLI en beweegaanbod

Bewegen is een van de belangrijke pijlers die hoort bij het creëren van een gezondere leefstijl op langere termijn. Iedere deelnemer wordt binnen het GLI traject gemotiveerd om structureel te gaan bewegen. Voorbeelden hierbij zijn deelname aan een wandelgroep, zwemmen, fietsen of fitnessen.

Onze ervaring maar ook de ervaring van de deelnemers die al een gecombineerd leefstijltraject hebben gevolgd, is dat bewegen essentieel is om je doelen te behalen. Vanuit dit perspectief heeft het ESP Centrum speciaal voor deelnemers van een GLI een op maat beweegaanbod opgezet.

Wat bieden wij?

Het ESP Centrum heeft de beschikking over een grote trainingsruimte met recent vervangen apparatuur en fitness accessoires. Naast dat het mogelijk is om op individuele basis maar wel onder begeleiding te trainen, bieden we ook diverse groepslessen aan. Voor GLI deelnemers hebben we het volgende beweegaanbod samengesteld:

  • Individueel trainen
    Aan de hand van een persoonlijk trainingsprogramma wat door ons gemaakt wordt, kom je bij ons trainen. Tussentijds vinden er diverse evaluatiemomenten plaats en wordt het trainingsprogramma bijgesteld. Persoonlijke wensen en doelstellingen worden hierbij uiteraard meegenomen. Trainen is mogelijk tijdens de openingstijden van de medische fitness. Dit is altijd onder begeleiding van een medisch fitness instructeur. Je schrijft je in voor een bepaalde dag en tijd via een online reserveringssysteem. Bij de aanmelding zal deze deze werkwijze verder uitgelegd worden. De medisch fitness instructeur werkt nauw samen met de leefstijlcoach zodat er een optimale begeleiding gegeven kan worden.
  • Groepstrainingen
    Twee keer per week worden ook groepstrainingen aangeboden voor GLI deelnemers. Tijdens deze groepstrainingen wordt er aandacht geschonken aan een goede warming-up en cooling down. De kern bestaat uit een circuit training waarbij allerlei verschillende oefeningen aangeboden worden. Uiteraard wordt hierbij rekening gehouden met eventuele blessures en worden alternatieve oefeningen aangeboden. Ook hierbij schrijf je je wekelijks in via een online reserveringssysteem. Deze groepstrainingen vinden plaats op:
GLI Groepstrainingen
Dinsdag 17.30 – 18.30
Vrijdag 07.30 – 8.30

Wat zijn de kosten?

Bewegen en sporten wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Het ESP Centrum biedt in combinatie met een GLI programma tegen een gereduceerde prijs het sportabonnement aan. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een sportabonnement voor 1x per week of onbeperkt. Zie tarieven pagina voor de huidige tarieven.