Werkwijze

1. Aanmelding

Nadat de aanmelding is afgerond krijg je een welkomstmail toegestuurd met daarin alle praktische informatie over de werkwijze binnen de medische fitness. Hoe werkt het online reserveringssysteem? Hoe plan ik een trainingsmoment in en aan welke groepsactiviteiten kan ik deelnemen? Tijdens de aanmelding wordt ook een intakegesprek gepland. Dit is de start van het beweegtraject.

2. De intake

Het medisch fitness traject start altijd met een intakegesprek. Tijdens het intakegesprek bespreek je samen met de medisch fitness instructeur jouw motivatie en persoonlijke doelen. Ook eventuele fysieke klachten, gezondheidssituatie en medicatiegebruik komen aan bod. Aan de hand van de verkregen informatie (eventueel aangevuld met een aantal testen of metingen) stelt de medisch fitness instructeur een persoonlijk trainingsschema op. Dit trainingsschema sluit aan bij jouw persoonlijke doelstellingen en wensen.

3. Trainingsmomenten

Afhankelijk van het gekozen abonnement (1x per week of onbeperkt) kun je één of meerdere trainingsmomenten per week inplannen in het online reserveringssysteem. Ook het annuleren van een trainingsmoment is online mogelijk. Tijdens een trainingsmoment is er voldoende tijd om het trainingsschema door te nemen, mee te kijken met de uitvoering van de oefening en aanpassingen door te voeren.
Daarnaast is het mogelijk om je ook in te schrijven voor diverse groepstrainingen. Kijk onder het kopje beweeggroepen naar ons aanbod.

4. Tussentijdse evaluatiemomenten

Wanneer je graag het trainingsschema aangepast wilt hebben, is het verstandig om daarvoor een aparte afspraak te plannen met de medisch fitness instructeur. Om het schema op een goede wijze aan te passen en te zorgen voor een optimaal resultaat, is voldoende tijd voor het samenstellen en uitleggen essentieel. Spreek de medisch fitness instructeur even aan en er zal een afspraak ingepland worden.

De medisch fitnessinstructeurs in het ESP Centrum zijn Ivo Reintjes, Quincy Geerards en Yvonne Peeters.