De behandelaar

Luuk Noij
Osteopaat
NRO-10407
BIG-nummer: 89923142004

Sinds 2017 werk ik als fysiotherapeut bij het ESP Gezondheid & Sportcentrum. Tijdens mijn eerste jaar verdiepte ik me in de manuele therapie. Ik kwam erachter dat de oorzaken van lichamelijke klachten ook vanuit de organen kunnen ontstaan. 

Om hier meer over te leren, ben ik gaan studeren aan de International Academy of Osteopathy. Mijn afstudeeronderzoek ging over de effecten van een manuele behandeling van de borstwervelkolom bij patiënten met Long-COVID. Bij patiënten met Long-COVID bevindt het probleem zich in eerste instantie in de longen. Echter is er een samenhang met klachten elders in het lichaam, bijvoorbeeld de borstwervelkolom. De conclusie van het onderzoek luidt; De combinatie van osteopathie en fysiotherapie heeft mogelijk een bevorderend effect in het verminderen van klachten bij patiënten met Long-COVID. 

Met alle nieuwe opgedane kennis en ervaring ga ik nu aan de slag als osteopaat. Osteopathie zal een nieuwe discipline zijn binnen ESP. De goed lopende samenwerking met de collega fysiotherapeuten, medische fitnessinstructeurs en leefstijlcoaches maakt dat we omvangrijke zorg kunnen bieden. Ik ben trots om onderdeel te zijn van het ESP-team. 

Lid van: